U bent hier

U bent hier

Dominiek Savio ontvangt XIUgraag-award

Voor de vijfde maal organiseerde XIU vzw een FLUO-dag. De dames van XIU eindigden hun fietstocht doorheen Vlaanderen op het kasteeldomein van Dominiek Savio in Gits. Zowel het gemeentebestuur Hooglede-Gits, Dominiek Savio als de politiezone RIHO kregen een lichtgevende XIUgraag-badeend als erkenning voor hun inzet rond verkeersveiligheid.

De XIU-karavaan trok doorheen de vijf Vlaamse provincies om aandacht te vragen voor zichtbaarheid op de fiets, vooral bij jongeren tijdens deze donkere dagen. Ook Dominiek Savio deed dit jaar enthousiast mee. Om 13.30u startten de leerlingen van het Secundair Onderwijs met rondjes rond het sportveld. Samen trapten, stapten en rolden de jongeren meer dan 350km bij elkaar. 

Tegen het vallen van de avond zetten de bewoners, de leerlingen van het internaat, partners van Bikes4All, leden van het gemeentebestuur en politiezone RIHO de activiteiten verder op het kasteeldomein van Dominiek Savio. Een beetje later mochten we de XIU-karavaan verwelkomen voor hun eindspurt. 

De dames van XIU vzw beloonden Dominiek Savio, politiezone RIHO en de gemeente Hooglede-Gits met een XIU-award.

"Bij Dominiek Savio zetten we al heel lang in op verkeersveiligheid en zichtbaarheid”, aldus Ann Vandenhoucke, trekker van de FLUO-dag binnen Dominiek Savio. “Niet alleen de veiligheid van fietsers en voetgangers is belangrijk. Ook de zichtbaarheid van rolstoel- en scootergebruikers is van levensbelang. Deze award is een stimulans om op die ingeslagen weg verder te gaan. Iedereen was erg enthousiast om een steentje bij te dragen in het zichtbaarheidsverhaal.”

Bekijk hier de fotogalerij van de FLUO-dag