U bent hier

U bent hier

Groep Gidts wint twee Europese Innovation Awards


Innovatie is een sleutelwoord bij Groep Gidts, dat is nogmaals bewezen. Op 13 oktober 2021 mochten zowel de coöperatieve vennootschap Lichtwerk als NAHdine, een project van Dominiek Savio, een Innovation Award in ontvangst nemen. De award werd uitgereikt door EASPD (European Association of Service providers for Persons with Disabilities) en is een bekroning voor de vooruitstrevende visie van zowel Lichtwerk als NAHdine.


8 SLIMME OPLOSSINGEN VOOR INCLUSIE

Ter gelegenheid van haar 25e verjaardag reikte de Europese organisatie EASPD op 13 oktober voor het eerst 8 Innovation Awards uit. Met die awards wil EASPD innovatieve aanpakken en oplossingen voor kwetsbare doelgroepen bekronen. De selectie werd gemaakt uit meer dan 80 Europese inzendingen, in 8 verschillende categorieën. De uitreiking vond plaats in Brussel, op de internationale EASPD-conferentie "The Future Is Now", in de aanwezigheid van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, en verschillende vertegenwoordigers van diverse Europese instellingen. De winnaars ontvingen een kunstwerk en worden opgenomen in de Europese publicatie "EASPD Innovation Awards - 25 Innovative Practices for the Inclusion of Persons with Disabilities".


EASPD award Lichtwerk & NAHdine

Centraal op de foto: Hilde Pitteljon van NAHdine en Lieven Bossuyt van Lichtwerk.


INNOVATION AWARD VOOR TEWERKSTELLING

Lichtwerk is een spin‐off van Groep Gidts, maatwerkbedrijf Mariasteen en werkplekarchitect emino. Ondersteund door haar Amerikaanse tech‐partner LightGuide, een wereldspeler op het vlak van Industrial Augmented Reality, zorgt Lichtwerk voor de implementatie van slimme assistieve werk‐ en opleidingsposten in heel diverse bedrijven en sectoren, met speciale aandacht voor maatwerkbedrijven en de sociale economie. Het doel? Een 100% inclusieve arbeidsmarkt. Het resultaat? Het gebruik van LightGuide zorgt niet alleen voor een hoger welbevinden van (kwetsbare) medewerkers, het verhoogt ook de productiekwaliteit en de efficiëntie op werkvloer. Lichtwerk ontving de Innovation Award in de categorie "Supported Employment".

Meer info: www.lichtwerk.io 


INNOVATION AWARD VOOR ZORG

NAHdine is een pilootproject van Dominiek Savio en Familiehulp, dat West-Vlamingen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) wil ondersteunen. Bij NAHdine werken de ergotherapeut van Dominiek Savio en de medewerker van Familiehulp nauw samen. Ze proberen de problemen van de cliënten in hun omgeving aan te pakken. Op die manier krijgen ze opnieuw vat op hun leven. NAHdine ontving de Innovation Award in de categorie "Workforce Development & Human Resources".

Meer info:


Meer info over innovatie binnen Groep Gidts? Surf naar de rubriek Onderzoek & Innovatie