U bent hier

U bent hier

Jerome schittert tijdens Waregem Koerse

Op 27 augustus ontvingen ze in Waregem 40.000 bezoekers tijdens het grootste paardenfeest in Vlaanderen: Waregem Koerse. Dit jaar werd naast de gekende rennen ingezet op twee nieuwe rennen waaronder de Pro-Arm Horse Race For Charity. Jerome Demuynck, bewoner van studiowonen 'De Lysterbesse' beleefde er de dag van zijn leven.

Pro-Arm Horse Race For Charity

Dit is een duo race waarin 7 bedrijven koersen voor hun eigen gekozen doel. Dankzij The Truck Company uit Hooglede-Gits kwam ook Dominiek Savio in de picture. Jerome Demuynck, oud-leerling Dominiek Savio en ondertussen bewoner van ons studiowonen in De Lysterbesse, deed mee ten voordele van de nieuwbouw van zijn woongroep. Op 18 augustus mocht hij al eens oefenen. Op 27 augustus was hij helemaal klaar voor de echte race.

Vragen staat vrij ...

Toen Eric Van Parys (directeur dagelijks beleid) en Brigitte Meuris (diensthoofd De Lysterbesse) hem vroegen of hij wilde meerijden op Waregem Koerse, voor het goeie doel, zei hij vlug JA. "Ik besefte toen nog niet waar het echt om draaide. Beetje bij beetje begon het door te dringen en was ik wel een beetje nerveus,"aldus Jerome.

De voorbereiding

Op zondag 18 augustus was het voorbereiding op dit alles in Waregem. "Ik vond het supertof! Na deze proefrit heb ik onmiddellijk gezegd dat ik het volgend jaar opnieuw wil doen … Er was toen ook een interview met WTV/ FOCUS. Dit doe ik niet zo graag, maar het is goed verlopen. Ik ben blij dat ik het witte pak als herinnering mocht houden."

De grote dag

"Het was snel rijden hoor! Ik was een beetje bang toen we tegen een ander karretje reden. Dit duurde maar even, want de wedstrijd vloog voorbij en wij reden als derde over de meet. Na de wedstrijd werd alle aandacht op de winnaar gericht. Ik was hier blij om. Zo kon ik een beetje op adem komen.
Alles bij elkaar was het zeer tof om dit te mogen doen! Op naar mijn volgende paardenren?!"

Met 750 euro naar huis!

Dankzij het initiatief vanuit Waregem Koerse ...
Dankzij de kans die Jerome kreeg om via The Truck Company om voor Dominiek Savio mee te rijden ...
Dankzij de derde plaats tijdens de PRO-AM horse race ...
ontvingen we € 750 voor 'De Lysterbesse'.

Maar vooral dankzij dit alles, beleefde Jerome enkele prachtmomenten en had hij unieke ontmoetingen!