U bent hier

U bent hier

Kylian Hazard brengt bezoek aan verkeersslachtoffers van Dominiek Savio

Bij Cercle Brugge bestaat er een ethische code waarbij ze verwachten dat hun spelers zich op een correcte en professionele manier gedragen, ook buiten het terrein. Nadat Cercle Brugge begin augustus kennisnam van de snelheidsovertreding van Kylian Hazard, bracht Groen-Zwart samen met de speler een bezoek aan enkele verkeersslachtoffers van Dominiek Savio.

Kylian Hazard ontmoette niet alleen verschillende slachtoffers, hij kreeg ook een presentatie van Stephan D., zelf revaliderend van een moto-ongeluk, over de gevaren van het verkeer. “Ik ben diep onder de indruk van wat ik allemaal heb gehoord én gezien. Het was bij momenten echt om stil van te worden, maar tegelijkertijd ook zeer verrijkend. De presentatie die ik kreeg was enorm confronterend, eigenlijk iets wat we allen zouden moeten krijgen. Ik wens iedereen heel erg veel moed en sterkte toe in zijn/haar revalidatie.”


Algemeen Coördinator Marc Vanmaele: “De zorg en de ondersteuning die aan de cliënten in Dominiek Savio worden gegeven, en dan niet alleen aan de verkeersslachtoffers, verdient ons allergrootste respect en waardering. We stonden erop om samen met Kylian dit bezoek te brengen. De presentatie was bij momenten even slikken, maar getuigde van zeer veel moed. BEDANKT aan de directie, alle zorgcoördinatoren en alle personen en slachtoffers die we hebben ontmoet voor de toch wel inspirerende namiddag”.

(nvdr: de dame in de elektronische rolwagen is geen verkeersslachtoffer, maar wel een grote Cercle Brugge supporter).