U bent hier

U bent hier

Minister van Toerisme Bourgeois opent vakantieverblijf MIDDELPUNT!

Op vrijdag 21 juni 2013 werd het nieuwe vakantieverblijf  MIDDELPUNT in Middelkerke officieel geopend door minister van Toerisme Geert Bourgeois. 
minister bourgeois opent middelpunt

MIDDELPUNT wil een zorgeloze vakantie  bieden aan mensen met een (hoge) zorgvraag en mensen met een beperking én is tegelijk een tewerkstellingsproject voor personen met een arbeidshandicap. Dit maakt van Middelpunt een uniek concept in België en ver daarbuiten. 

Vakantie met zorg…
In Middelpunt kan je als gast met een beperking en/of een (hoge) zorgvraag volop genieten van een ontspannend en aangenaam verblijf aan de kust in de bruisende badstad Middelkerke.
Middelpunt richt zich tot die mensen, die weinig tot geen mogelijkheid hebben om met hun partner, mantelzorger, familie of groep op vakantie te gaan wegens gebrek aan toegankelijkheid,  passende infrastructuur, of de te grote opdracht om aangepaste zorg georganiseerd te krijgen.
Net voor hen is even rust inbouwen of op adem komen, wat opvang vinden of gewoon vakantie kunnen nemen, in een op zorg gerichte omgeving,  een manier om de druk wat te verlichten.
Op initiatief van ALS DAN vzw zal ook vakantie voor personen met een hogere zorgvraag, o.a. personen met ALS, mogelijk gemaakt worden.

Middelpunt zet in op een zorgeloze vakantie MET zorg, dit betekent het comfort, de sfeer en de accommodatie van een hotel gecombineerd met de faciliteiten en volledige toegankelijkheid van een zorgverblijf. Om de gepaste verzorging te garanderen, werkt Middelpunt samen met partners zoals  de thuiszorgpartner Wit-Gele  Kruis West-Vlaanderen, kinepraktijk  en de huisartsenkring Middelkerke.

Zorgeloze vakantie…
Middelpunt beschikt over 44 comfortabel ingerichte tweepersoonskamers met balkon.
Een aantal kamers  zijn schakelbaar en op die manier geschikt voor groepen en gezinnen. Elke kamer beschikt over 2 hoog-laag bedden, noodoproepsysteem, een aangepaste badkamer, mini-koelkast, gratis internet en TV. Een aantal kamers worden specifiek uitgerust voor personen met een hoge zorgvraag. Zo zijn er o.a. een vaste tillift en geautomatiseerde deuren aanwezig.
Ook alle gemeenschappelijke ruimtes, zoals ontspanningsruimte en lounge  zijn volledig toegankelijk en stijlvol ingericht. De twee wellness badkamers zijn voorzien van comfortbaden met hydro-massage, waar je volop tot rust kan komen en je laten verwennen.
Het restaurant met bar is comfortabel ingericht met oog voor ruimte en privacy. De keuken voorziet in een  culinair aanbod, dat aangepast kan worden aan de individuele wensen en noden van de gasten,  met dieetvoeding of aangepaste bereidingswijzen.
Op zomerdagen zal het aangenaam vertoeven zijn op het overdekt buitenterras en kun je je ontspannen bij een spelletje petanque. In de afgeschermde binnentuin kun je volop genieten van de rust en de eerste zonnestralen.
In het vakantieverblijf kun je gebruik maken van hulpmiddelen, zoals douchestoel, hef- en tillift of douchebrancard. Indien gewenst, kunnen ook andere hulpmiddelen gereserveerd worden.

Middenin Middelkerke!
In de omgeving zijn er brede wandel- en fietspaden, een toegankelijk stadspark en zwembad met tillift. Het centrum en het strand bevinden zich op wandelafstand  (+/-500m) en er is een vlotte toegang tot de kusttram.
MIDDELPUNT zet volledig in op integratie in de omgeving. Seminarieruimtes zullen open staan voor lokale besturen, verenigingen en organisaties en er zal samengewerkt worden met plaatselijke initiatieven van de toeristische dienst.

Werk voor mensen met arbeidshandicap
Dit vakantieverblijf is een toeristisch tewerkstellingsproject voor personen met een arbeidshandicap vanuit beschutte werkplaats Mariasteen vzw| Dienstencentrum GID(t)S, hetgeen een totaal nieuw gegeven is binnen sociale economie.
Een equipe van ongeveer 15 mensen uit de regio zal er werkzaam zijn in onderhoud, keuken, groenzorg,…

Een samenwerking die loont!
ALSDAN vzw is een partnerschap van 2 vzw’s vanuit Dienstencentrum GID(t)S:  Mariasteen (als bouwheer en exploitant) en Dominiek Savio Instituut (expertise & kennis in zorg) en de ALS Liga ( ervaringsdeskundigheid rond personen met SDA) & ALS Mobility en Digitalk (ondersteuning), die vakantie voor personen met een hogere zorgvraag mogelijk maken.
Het vastgoedproject is een realisatie van een partnerschap tussen Dienstencentrum GID(t)S en ADMB Social Invest.
Ook de provincie West-Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen en het departement Welzijn  geloven sterk in dit concept en zorgen voor de nodige financiële  ondersteuning.

Meer  informatie:
www.middelpunt.cominfo@middelpunt.com

Contactpersoon:
Sofie Goeminne, ALS DAN vzw,  zorgcoördinator Middelpunt: T: +32 474 482 330