U bent hier

U bent hier

Op naar de tweede Dominiek Savio Trail Run in 2020!

De eerste Dominiek Savio Trail Run op 18 mei 2019 was een gigantisch succes! Een 400 lopers en rollers legden het golvende parcours op het groene domein van Dominiek Savio af onder een stralend lentezonnetje.

Op en neer, binnen en buiten, maar vooral SAMEN

Starten deden we voor het kasteel. Via de Stille Bron werd er naar de loodsen gelopen. De Waaiberg, de Schapenweide en atletiekpiste bracht de sportievelingen naar het Withuys. Na een kleine vier kilometer konden de lopers genieten van een royale bevoorrading (fruit, chocolade, koekjes, pannenkoeken, winegums, water, sportdrank …)
Het parcours van staplanken en fietsjes leidde richting Hoeve Ter Kerst. Na een toer in het bos ging het parcours verder naar Boskant-Kouter. Via de volwassenenwerking kwamen de deelnemers uit bij de Freinet school om kort daarna te eindigen op het kasteeldomein. 
De super sportievelingen waagden zich aan een tweede toer en legden zo maar liefst twaalf kilometer af.

De kids legden een parcours af van 2,5km en werden beloond met een mooie medaille. Op het kasteelplein leefden ze zich uit op het springkasteel, cadeautjes vissen, lieten zich schminken… De toeschouwers genoten van een drankje en een worstenbroodje tijdens het live optreden van ‘Bucht’.

Deze trail bracht een slordige 10.000 euro op, hiermee is al een mooi deel van de lift voor het nieuwe Talentier schoolgebouw bekostigd.

Gaan we voor een tweede editie? Yes!

Het vrijwillige kernteam van zes personen (Katelijne, Nele, Sylvie, Camille, Natacha en Jozefien) zat net voor aanvang met de handen in de haren en dacht “dit nooit meer”. Maar toen de eerste kids over de meet kwamen met stralende gezichten en lovende woorden, dachten ze allemaal toch “op naar een volgende editie”.
Ook al was het puzzelen om iedereen tijdens de middagpauzes en na de werkuren samen te krijgen, werd er de weekends voordien vaak tot in de late uurtjes lijsten gemaakt, mailtjes verstuurd … De zalige sfeer de dag zelf, de hulp van de talrijke vrijwilligers en de super reacties zorgen er voor dat er zeker nog een volgende editie komt. Ook de steun vanuit de logistieke dienst, dienst fondsenwerving en de dienst communicatie vormden een grote meerwaarde bij de organisatie van deze eerste trail.

Sportief voor het goede doel!

Er zijn al heel wat suggesties voor nieuwe doelen … Misschien de aankoop van freewheels, zodat het voor kinderen, jongeren en bewoners makkelijker wordt om deel te nemen aan evenementen op oneffen ondergronden?

Het plan is om jaarlijks een Dominiek Savio trail te organiseren de eerste zaterdag van juni.

Voor 2020 mogen jullie alvast 6 juni in de agenda noteren!