U bent hier

U bent hier

PRoF Award voor onze voorzitter, Patricia Adriaens

Het PRoF Consortium is een internationale denktank van zorginstellingen, bedrijven en kennispartners. Samen bedenken én bouwen de leden vernieuwende concepten voor de zorg. Elk jaar reiken ze ook de PRoF Awards uit aan mensen of organisaties die op een bijzondere of vernieuwende manier bijdragen aan de toekomst van zorg. Onder meer Ozark Henry, Petra De Sutter en Etienne Vermeersch kregen al een PRoF Award. Dit jaar mocht Patricia Adriaens, voorzitter van Groep Gidts, dit mooie gezelschap vervoegen. Een meer dan terechte erkenning.


Radiopresentatrice Greet Samyn kondigde Patricia Adriaens bij de uitreiking van de PRoF Awards 2022 aan als een geboren en getogen ondernemer, voor wie “ondernemen betekent iets samen realiseren en samen iets kunnen betekenen voor een ander”. Die lijn trekt ze niet alleen door als CEO van Fribona, maar ook in haar vrijwilligerswerk.

Een spiritueel en zinvol ondernemer

En dat vrijwilligerswerk is “gigantisch”, zo geeft collega-ondernemer Francis De Nolf mee, die de lofrede voor zijn rekening nam. Ze zaten onder meer samen in diverse raden van bestuur, en zijn appreciatie voor haar is doorheen de jaren alleen maar gegroeid: “Ze is voor mij een stille leider. Een spiritueel en zinvol ondernemer, een doener.” Hij aarzelde dan ook niet om haar voor de PRoF Award te nomineren.

Respect tonen en vertrouwen geven

Patricia Adriaens vond die nominatie zelf minder evident, want, zo geeft ze aan, er zijn zoveel anderen die sterk zijn in zorg en die deze erkenning meer verdienen. Echte bescheidenheid, zo blijkt uit het verwarmende verhaal dat ze bracht bij het in ontvangst nemen van de Award. “Bescheiden en authentiek blijven, respect tonen en vertrouwen geven. Je menselijkheid tonen als mens en als ondernemer.” Dat was wat haar ouders haar altijd hebben voorgeleefd, en dat is duidelijk ook wat zij vandaag op haar beurt doorgeeft aan vele mensen en in vele organisaties.

Tijd, passie en inspiratie ten dienste van mensen

“Laat mij maar in de luwte verder werken voor kwetsbare mensen”, zegt ze in reactie op de eer die haar met deze ProF Award te beurt valt. Groep Gidts is alvast blij dat PRoF haar even uit die luwte haalt. Want we kunnen alleen maar de lovende woorden van Francis De Nolf onderstrepen. Ook wij kennen haar als een geëngageerde voorzitter, die telkens weer opnieuw kiest om tijd, passie en inspiratie te investeren ten dienste van mensen.

We zijn ontzettend dankbaar voor haar investering in ons, en we zijn bijzonder gelukkig met de keuze van het PRoF Consortium. De Award, een goudkleurig kabouterbeeldje, straalt volgens PRoF een positieve dynamiek uit en verwijst onder meer naar het vele werk dat in de zorg wordt verzet. Voor ons staat de kabouter alvast voor het engagement van een reus.