U bent hier

U bent hier

'Roller' Matthias Velghe bekroond door de Koning Boudewijn Stichting

Matthias Velghe is bewoner in Dominiek Savio Instituut en drijvende kracht achter 'Rollend door Vlaanderen'. Deze gedreven jongeman én wielerfan nam in 2010 het voortouw om met vijf bewoners de Ronde van Vlaanderen af te leggen met de rolwagen of driewielfiets. Een enorme uitdaging die een fantastische belevenis werd voor al wie het van veraf of dichtbij mocht meemaken! (lees meer)
Bovendien bracht dit initiatief een aardige cent op t.v.v. SCAD in India, die een school bouwt voor kinderen met een beperking.

Matthias VelgheMaar de honger van Matthias naar een nieuwe uitdaging flakkerde twee jaar later terug op en er groeide een nieuw idee om met de rolwagen in de vijf Vlaamse provincies een stuk van een wielerklassieker te rijden.
Echter, in volle bereiding stierf geheel onverwacht één van de 'rollers', Patrick 'Patje' Vandamme (lees meer over Patje). Het verlies kwam bijzonder hard aan en de plannen voor een volgende 'Rollend door Vlaanderen' werden even opgeborgen.

Nu, in 2013, zijn Matthias en de mede-rollers (lees meer over deelnemers) en opnieuw helemaal klaar voor! Van 26 juli tem 7 augustus rijden ze in elke Vlaamse provincie een stuk van een wielerklassieker (volledige programma op de website)
Dit jaar doen ze dit t.v.v. "Getuigen Onderweg", een project waarbij jonge verkeerslachtoffers hun verhaal doen in secundaire scholen en zo jongeren bewust maken van verkeersveiligheid.
Deze boodschap willen ook de Rollers uitdragen op hun tocht.

Natuurlijk is voor zo'n uitdaging wel wat centen nodig. Om die bijeen te zoeken bleef Matthias niet bij de pakken zitten! Hij diende het project in voor steun bij de Koning Boudewijn Stichting en ging er zijn dossier persoonlijk verdedigen. Hij deed dat met zoveel vuur en overgave en dit bleef niet onopgemerkt!
Enkele weken later kwam het heuglijke nieuws dat Matthias geselecteerd was in de oproep "buiten categorie"!
Deze oproep ondersteunt mensen die blijk geven van leiderschapscapaciteiten in het realiseren van hun project.

Een fantastische bevestiging voor Matthias en het volledige RDV-team en een opsteker om van deze uitdaging opnieuw een onvergetelijke ervaring te maken!

Volg alvast alle nieuwtjes op de website en de Rollers nodigen u alvast van harte uit om de sfeer op te snuiven tijdens hun tocht komende zomer!