U bent hier

U bent hier

CODAR symposium - presentaties

Lisa Messely
Stafmedewerker Onderzoek & Innovatie
+32 496 528 248lisa [dot] messely [at] gidts [dot] be

Peter Prinzie
Academisch coördinator

Augmented reality as a tool for transforming manufacturing processes
Marc Baines, managing director Light Guide Systems Europe
Light Guide Systems® (LGS) Europe is het unieke projectiesysteem dat overwaaide van Amerika naar België. Het LGS werd afgelopen jaren ingezet in het maatwerkbedrijf Mariasteen. Zo kwam dit terecht binnen Groep Gidts. Marc Baines neemt ons mee in het ontwikkelingsproces van de technologie en geeft voorbeelden van het gebruik in de praktijk. 


Samenspel tussen mens en technologie in sociale economie | Ervaringen binnen Mariasteen
Tine Platteeuw, diensthoofd methodedienst Mariasteen 
Tine Platteeuw zoomt in op hoe Mariasteen het interactief projectiesysteem toepast binnen haar bedrijf en wat de bevindingen hierbij zijn. 

 Download hier de presentatie


De transitie naar een digitale samenleving
Mieke Valcke, adviseur aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV)
Mieke Valcke legt de link met het actieplan 'Digitalisering'. Hierin worden prioritaire aanbevelingen en acties opgesteld voor Vlaanderen om mee te zijn en mee te blijven binnen het snel groeiende digitale landschap. Zo vraagt de SERV dat onderwijs- en opleidingsinstellingen investeren in nieuwe digitale leervormen en infrastructuur. Het CODAR-pilootproject lijkt hier een schoolvoorbeeld van te zijn. 

 Download hier de presentatie


Exploreren van de toepassingsmogelijkheden bij personen met een beperking | Ondersteuning in de transitie van onderwijs naar werk
Bart Neels & Lore Van Hauwenhuyse, medewerkers CODAR 
Bart Neels en Lore Van Hauwenhuyse doen via concrete voorbeelden de resultaten en bevindingen van het project uit de doeken. Het project ging op zoek naar nieuwe kansen die voor sommige jongeren onmogelijk zouden zijn zonder de ondersteuning van de technologie. De focus lag voornamelijk op het ondersteunen en trainen van arbeid gerelateerde vaardigheden en attitudes. 

 Download hier de presentatieHeb je een vraag of zelf een idee rond een project?