U bent hier

U bent hier

NAHdine

Lisa Messely
Stafmedewerker Onderzoek & Innovatie
+32 496 528 248lisa [dot] messely [at] gidts [dot] be

Peter Prinzie
Academisch coördinator

Familiehulp en Dominiek Savio ondersteunen mensen na een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Wat 'Nadien'?

Mensen met een NAH (niet-aangeboren hersenletsel) komen vaak in het ziekenhuis of in het revalidatiecentrum terecht. Als ze daar klaar zijn met hun revalidatie gaan ze naar huis, maar daar beginnen de problemen vaak pas. Ze lopen vast op hun werk of in hun relatie, zijn minder actief door vermoeidheid of gebrek aan initiatief, worden overprikkeld, verliezen hun remmingen, vergeten veel of raken de weg kwijt, …

Met het project NAHdine willen we de mensen leren met de minder zichtbare gevolgen van het hersenletsel om te gaan. Samen met de persoon met een NAH stellen we een actieplan op om een zelfgekozen activiteit terug aan te leren. De oefensessies (maximum 10 sessies van telkens 3 uur) worden uitgevoerd door een ergotherapeut en een verzorgende. Een hersenletsel krijg je nooit alleen, dus nemen we de mantelzorger ook mee in het verhaal.

Deze sessies worden gratis aangeboden dankzij de steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck en de Koning Boudewijnstichting. We hopen met dit project meer aandacht te vragen voor deze kwetsbare doelgroep binnen de maatschappij. Dit onder andere door de kennis NAH van de tweedelijnszorg naar de eerstelijnszorg over te brengen.

Bekijk hier de website van Nahdine!!NAHdine-Fonds Dr. Daniël Deconinck-KBS 

Heb je een vraag of zelf een idee rond een project?