U bent hier

U bent hier

Gerealiseerd met jouw steun !

Ontdek de mooie realisaties die wij dankzij jouw steun konden waarmaken. Samen creëren we mét en voor onze kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking bijzondere kansen. Enkele voorbeelden. 


De tovertafel

Kinderen en jongeren met een meervoudige beperking zijn voor elke activiteit afhankelijk van derden. Samen met vriendjes spelen is bijzonder moeilijk. De tovertafel is voor hen ideaal ! 

Comfortabele zetel

Comfortabele zetel

De nieuwe comfortabele zetel voor onze jongeren geeft een gevoel van geborgenheid.
De balletjes in de zetel zijn goed voor de gewrichten en de spieren. Het lichaam wordt goed ondersteund, dit zorgt voor rust en ontspanning.

Al spelend leren

Al spelend leren

De kleutertjes van de Rupsjesklas, Krokodilklas en Kikkerklas genieten van het nieuwe gevarieerd en aangepast educatief speelgoed. De kinderen van de Krokodilklas gaan alvast muzikaal uit de bol. 

Gezellig wonen in Barriere

Gezellig wonen in Barriere

"Tijdens de werken was het wat op de tanden bijten in een ander paviljoen, maar nu zijn we heel blij met onze mooie living. De mooie foto's van de zee, de beeldjes, de lampen en het kastje, zeer goed."

Hartelijk dank van Peter, Randy, Tano, Pascal, Annemie, Claudine, Luc en Elodie van Barriere

Vernieuwde badkamer

Vernieuwde badkamer

Van een doorleefde en ongezellige ruimte naar een sfeervolle moderne badkamer. Baden en douchen is nu ook een écht verwenmoment voor onze jongeren : sfeervolle verlichting, mooie betegeling, een nieuw bad en een moderne douche !

Bekijk de voor en na 

Nieuwe tafels en stoelen in de Molenreke

Nieuwe tafels en kleurrijke stoelen voor
De Molenreke

Met nieuwe tafels en kleurrijke stoelen is het voor 25 mensen van De Molenreke aangenamer om samen te lunchen. De stoelen zitten supergoed en de tafels zijn in de hoogte verstelbaar. Dat maakt het gemakkelijk om het op de hoogte van rolstoelgebruikers in te stellen.


Oogbesturing: Robbe

Een aantal kinderen kunnen geen toetsenbord of joystick gebruiken om een computer te besturen.  Het oogbesturingssysteem creëert voor hen heel wat kansen. Het is fantastisch dat de kinderen nu ook al spelend kunnen leren en hun grenzen verleggen.

Bekijk hoe Robbe van het Basisonderwijs Dominiek Savio oefent en leert: oogbewegingen,  fixatie en gericht kijken.

De Stille Bron

De Stille Bron

Dit is een herdenkingsplaats voor overleden leerlingen, bewoners en personeelsleden van Dominiek Savio. Het werd ontworpen op initiatief van ouders van overleden kinderen als symbool voor bezinning en rust.

In elke witte kei is een naam gegrift. Iedere steen krijgt een uniek plaatsje in de Stille Bron, net zoals elke overledene zijn eigen plaats had binnen Dominiek Savio.

Speelplaats

Veilig en aangepast spelen

Wat een plezier, wat een enthousiasme op de vernieuwde speelplaats van het basisonderwijs van Dominiek Savio ! Vol kleur, gezellig en aangepast aan élke leerling : voor de stille ontdekkers en voor de sportievelingen, rustgevend en vol fun. En ook voor het schoolteam is het genieten van zoveel lachende gezichtjes.

Bekijk meer foto’s van de opening van de speelplaats.

Digitale borden

Digitale borden in de klas

Een mobiel en digitaal bord heeft voor onze leerlingen heel wat pluspunten.  Het bord wordt gemakkelijk afgesteld op rolstoelhoogte,  is verrijdbaar,  sommige leerlingen komen nu ‘aan het bord’ via hun laptop.  Absoluut goedgekeurd door de leerlingen en de juf ! En nu nog een digitaal bord voor elke klas. Klik hier voor meer foto’s.

Alfred

Creativiteit en kunst

In het dagcentrum worden prachtige kunstwerkjes allerhande gemaakt.  Met jouw steun aan het dagcentrum kunnen we meer variatie aan materialen aankopen en nieuwe technieken aanleren.  En dit maakt het mogelijk nog creatiever aan de slag te gaan en de mooiste werkjes te maken.   In het klei atelier bijvoorbeeld. Klik hier voor meer foto’s.

Oogbesturing: Ellie

Een aantal kleutertjes en kinderen van onze lagere school kunnen geen toetsenbord of joystick gebruiken om een computer te besturen. Het oogbesturingssysteem creëert voor hen heel wat kansen. Het is fantastisch dat de kinderen nu ook al spelend kunnen leren en hun grenzen kunnen verleggen.

Ellie is 4 jaar en gaat naar het Basisonderwijs Dominiek Savio. Bekijk hoe Ellie enthousiast het systeem uittest!

Klik hier voor meer beelden van Ben's fietstocht!

Fun op de fiets

Fantastisch die elektrische fiets !  Onze kinderen ontdekken nu, samen met hun begeleider, Gits en omstreken. Dankzij de vernuftig ingebouwde rolstoel is het mogelijk de stoel eenvoudig af te haken en een terrasje te doen of rond te wandelen. 

Bekijk meer foto's van Ben en begeleider Sophia die genieten van de eerste zonnestralen!

De bewoners van de Lysterbesse steken een pizza in de oven

Lekkerbekken

De bewoners van De Lysterbesse nodigen graag mensen uit voor een etentje of een feestje. Gelukkig kon de versleten oven worden vervangen door een combi oven/microgolfoven. Kookplezier verzekerd!

Sneeuwklassen 2016

Skiën in 'sta' of 'zit'

“Na mooie dromen en een goede nacht, 
Staan we ’s morgens klaar, met een brede lach, 
We vertrekken dan naar de grote glazen lift, 
En stijgen tot boven op Sorebois, wat een enig zicht !"

Een onvergetelijke ski-week voor onze kinderen van het 6e leerjaar, is enkel mogelijk met aangepast skimateriaal en buggy’s. Grensverleggend en bovendien super plezant !